Lessen

Lessen bij Anke; zwangerschapsyoga in Maastricht.

Vanaf 18 weken zwangerschap kun je beginnen met de lessen, en je mag de lessen blijven volgen tot aan de bevalling.

Lestijden:
maandag  19:15 – 20:30
woensdag 19:15 – 20:30

Over de les
Voorbereiden op de komst van je kindje kan op veel manieren.
Iedere zwangere vrouw staat onder controle van een verloskundige of gynaecoloog, dus medische zorg is gegarandeerd. Daarnaast vergaren aanstaande ouders informatie via magazines, boeken of internet. Een goede aanvulling hierop is zwangerschapsyoga. Het effect van zwangerschapsyoga wordt niet alleen door aanstaande moeders, maar ook door verloskundigen als positief ervaren. Yoga is een manier om dicht bij jezelf te blijven, je te ontspannen en je bewuster te maken van je eigen lichaam. De ademhaling speelt hierbij een zeer belangrijke rol. En ademhaling speelt ook een belangrijke rol bij de bevalling! Een goede ademhaling is de sleutel tot gezondheid, harmonie en ontspanning. Door een goede ademhaling leert de aanstaande moeder contact te maken met haar lichaam, leert zij zich bewust te ontspannen. Dit alles komt ook de baby ten goede.
De yogaoefeningen tijdens de les zijn aangepast. Ze zijn licht en niet inspannend. Sommige oefeningen zijn er op gericht om speciale spiergroepen te stimuleren, andere oefeningen zijn er op gericht om het bekken soepel te maken en daarmee het verwijden van het bekken te bevorderen.

Partneravond
Eenmaal per maand organiseer ik een partneravond. Tijdens de partneravond bespreken we o.a. hoe een bevalling zou kunnen verlopen en krijgt de partner handvatten aangereikt hoe hij of zij de zwangere vrouw kan ondersteunen bij de bevalling. Ook hier zal het oefenen en aanleren van een goede ademhaling weer centraal staan. Vaak blijkt dat deze rustgevende ademhaling ook ten goede komt aan de partner!!!